Vi s-a intamplat vreodata sa experimentati emotii neplacute intense (cum ar fi de exemplu anxietatea) inaintea unui eveniment important (interviul de selectie pentru un loc de munca)? Cum ati facut fata acestor emotii? Ati incercat sa va relaxati? V-ati spus diverse lucruri, cum ar fi „o sa fie bine”? Au functionat strategiile pe care le-ati avut?
In acest articol ne propunem sa facem o scurta trecere in revista a emotiilor pe care le experimentam atunci cand mergem la un interviu pentru ocuparea unui loc de munca si a metodelor eficiente de gestionare a acestor emotii.
In functie de complexitatea locului de munca la care aplicati si de caracteristicile angajatorului, procesul de recrutare si selectie de personal poate avea mai multe etape si poate dura mai mult sau mai putin: de la cateva zile – in cazul posturilor de executie, la cateva saptamani sau chiar luni – in cazul posturilor de conducere cu un nivel inalt de responsabilitate.
Prin realizarea si trimiterea unui CV catre un angajator, indiferent de postul vizat, trebuie sa urmariti intotdeauna un singur scop: intalnirea cu angajatorul prin participarea la interviu. Pentru a atinge acest obiectiv, CV-ul este singurul instrument care va poate asigura succesul in obtinerea locului de munca dorit, cu conditia sa oferiti un set de minime informatii obligatorii si sa le structurati intr-un mod adecvat.
Activitatea de HR (human resources)/ resurse umane, reprezinta o componenta esentiala a oricarei companii din Romania, din orice domeniu de activitate, in conditiile in care urmareste ca obiectiv mentinerea si consolidarea competitivitatii sale pe piata. Specialistii in resurse umane trebuie sa faca fata cu succes unor provocari majore in ceea ce priveste dinamica si fluctuatia fortei de munca din companiile proprii.