Lansam blogul LocalJobs!

blog1
Activitatea de HR (human resources)/ resurse umane, reprezinta o componenta esentiala a oricarei companii din Romania, din orice domeniu de activitate, in conditiile in care urmareste ca obiectiv mentinerea si consolidarea competitivitatii sale pe piata. Specialistii in resurse umane trebuie sa faca fata cu succes unor provocari majore in ceea ce priveste dinamica si fluctuatia fortei de munca din companiile proprii.
Problemele cu care se confrunta specialistii in resurse umane din companiile romanesti sunt numeroase: plecari ale angajatilor din organizatie, modificari ale organigramelor si aparitia unor pozitii noi in organizatii care trebuie completate rapid cu personalul potrivit; extinderi ale afacerilor existente sau aparitia unora complet noi, care nu ar putea fi functionale fara recrutare de personal nou si, nu in ultimul rand, constrangeri legate de bugetul alocat activitatii de recrutare de personal.
Aceste probleme determina o serie de nevoi specifice: necesitatea de a face cunoscute ofertele de locuri de munca disponibile, de a completa rapid pozitiile vacante cu cei mai potriviti candidati, de a avea oricand acces rapid la o baza de date structurata cu CV-urile candidatilor care aplica pentru locurile de munca vacante si de a recruta rapid cu costuri cat mai mici.

cell-phones-and-communication

Pe de alta parte, persoanele aflate in cautarea unui loc de munca au la randul lor nevoi specifice: sa cunoasca ofertele de joburi disponibile in domeniile si locatiile lor de interes, atunci cand acestea apar; sa poata aplica la un loc de munca de interes pe baza unui Curriculum Vitae profesional, in cel mai usor si accesibil mod, fara eforturi si investitii prea mari de timp sau de alte resurse.
La toate aceste nevoi am incercat sa raspundem prin lansarea LocalJobs.ro, la inceputul anului 2016. Oportunitatea de lansare a start-upului LocalJobs a aparut in anul 2015, pe baza unei finantari castigate in cadrul proiectului “NewBiz”, derulat de Academia de Studii Economice din Bucuresti [ASE] si Pactul Regional Nord-Vest pentru Ocupare si Incluziune Sociala [PROIS-NV].
De ce LocalJobs? In companiile mari exista departamente, birouri sau specialisti HR, cu bugete pe masura, care se ocupa de activitatile de resurse umane. Ce variante au insa firmele mici si antreprenorii care nu au la dispozitie departamente, specialisti sau bugete alocate pentru activitati de acest tip? Se descurca pe cont propriu, cu rezultate, de cele mai multe ori nesatisfacatoare, sau, in cel mai bun caz, apeleaza la servicii externalizate HR. Proiectul LocalJobs.ro isi propune sa ajute in primul rand antreprenorii si companiile mici si mijlocii si sa devina un instrument util in activitatea acestora de resurse umane.
Iata ca, la 9 luni dupa lansarea oficiala a site-ului LocalJobs.ro ca portal national de recrutare online si servicii HR, lansam blogul LocalJobs, in ideea de a impartasi din experienta specialistilor nostri si de a crea si dezvolta o comunitate online cu interese convergente, in sprijinul companiilor si antreprenorilor locali si a persoanelor care isi cauta un loc de munca sau care urmaresc sa isi dezvolte cariera si dezvoltarea profesionala. Va asteptam in comunitatea LocalJobs, cu comentarii si feedback-uri la articolele noastre!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *