Termeni si conditii de utilizare

Contract privind utilizarea site-ului LocalJobs.ro

LocalJobs - www.LocalJobs.ro - (denumit in continuare LocalJobs) este creat si administrat de LOCALJOBS SRL, e-mail de contact: contact@LocalJobs.ro, adresa postala: Bistrita, str. Tarpiului, nr. FN, hala. 5, ap. 4,  jud. Bistrita-Nasaud.

Folosirea serviciilor sau informatiilor oferite de LocalJobs, este echivalenta cu acceptarea de catre dumneavoastra a termenilor si conditiilor de mai jos.

Acesti termeni si conditii se pot modifica din timp in timp. Va rugam sa verificati periodic aceasta sectiune pentru a fi la curent cu toate modificarile termenilor si conditiilor de utilizare a site-ului LocalJobs.

Termenii prezentului document au fost actualizati la data de 01.01.2016.

I. Protectia proprietatii intelectuale

Continutul si designul LocalJobs (precum si orice alt material avand legatura cu LocalJobs trimis dvs. prin email sau furnizat dvs. in orice alta modalitate), la care ne vom referi in continuare ca la "Continut LocalJobs"), apartin LocalJobs si colaboratorilor sai - acolo unde acest lucru este specificat expres ori nu este specificat un alt autor - (drept de autor) si sunt protejate de legislatia privind proprietatea intelectuala. In cazul articolelor publicate in cadrul site-ului si scrise de catre colaboratori, dreptul de proprietate intelectuala apartine exclusiv colaboratorilor LocalJobs care le-au realizat. Nu puteti utiliza, reproduce sau permite nimanui sa utilizeze sau sa reproduca materialele fara a detine o permisiune scrisa din partea LocalJobs sau a colaboratorilor sai.. De asemenea, este interzisa reproducerea, in orice fel, integral sau partial, a informatiilor cuprinse in CV-urile Candidatilor sau/ si in anunturile de recrutare ale Companiilor, fara acordul scris si prealabil din partea LocalJobs.

II. Utilizarea continutului LocalJobs

Aveti permisiunea de a copia, salva si tipari Continutul LocalJobs doar pentru folosinta dvs. si a companiei dumneavoastra, potrivit scopului pentru care v-ati inscris in LocalJobs. Cu expectia celor specificate mai sus, continutul LocalJobs nu poate fi reprodus, modificat si exploatat, indiferent de scopul comercial sau necomercial al acestei exploatari.
 

Orice utilizare a continutului LocalJobs in alte scopuri decat cele permise expres de prezentul document, este interzisa. Cererile de utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres de prezentul document pot fi trimise la adresa de email: contact@LocalJobs.ro.

III. Serviciile gratuite, serviciile platite

Pentru o perioada specificata de la data lansarii site-ului, serviciile standard pentru utilizatorii de tip Companii vor fi prestate cu titlu gratuit. Exceptie fac anunturile promovate si serviciile suplimentare, care sunt servicii platite. Toate platile pentru serviciile de acest tip, incluzand prin aceasta taxele aplicabile acestor plati, trebuie realizate in avans, in Lei. Accesul la serviciile platite nu va fi permis decat dupa momentul la care se confirma transferul de bani in contul specificat de LocalJobs.

LocalJobs poate fi utilizat, de unii dintre partenerii sai (terti), drept mijloc/ platforma pentru vanzarea sau promovarea unor produse si servicii. In aceasta situatie, contractul care va reglementa relatia dintre dvs. si furnizorul de produse si servicii respectiv se va incheia intre dvs. si respectivul furnizor de produse si servicii si nu intre dvs. si LocalJobs.

In situatia in care doriti incetarea furnizarii unui serviciu platit catre dumneavoastra, intelegeti si sunteti de acord cu faptul ca platile deja efectuate nu sunt si nu vor fi returnate.

Acceptati si sunteti de acord ca orice intarziere in plata sumelor de bani datorate in schimbul prestarii seviciilor achizitionate va constitui o incalcare a prevederilor prezentului acord. In conditiile in care LocalJobs isi rezerva dreptul sa adopte si alte atitudini permise de lege sau contract, sunteti de acord si intelegeti sa rambursati in totalitate catre LocalJobs toate costurile si cheltuielile care pot rezulta in legatura cu recuperarea sau incercarea de recuperare a acestor sume neplatite.

IV. Suspendarea accesului

LocalJobs poate, fara orice alta notificare sau formalitate si fara ca acest lucru sa necesite explicarea actiunilor sale, sa suspende sau sa inceteze accesul dvs. la continutul LocalJobs sau la o parte a acestui continut, total sau partial.

V. Schimbari ale LocalJobs

LocalJobs isi rezerva dreptul de a suspenda, modifica, adauga sau sterge in orice moment portiuni ale Continutului sau. De asemenea, LocalJobs isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul utilizatorilor la o parte sau la intregul sau continut.

VI. Inregistrare, parole si responsabilitati

Utilizatori Candidati


LocalJobs este un site de recrutare online cu acoperire nationala, care va acorda posibilitatea de inregistrare a CV-ului propriu in baza noasta de date. Exista doua variante de inregistrare:

1. Inregistrarea CV-ului propriu in baza noastra de cu selectarea optiunii „CV public” in contul dvs. de Candidat – aceasta inseamna ca CV-ul este inregistrat pe site, dvs. puteti aplica pentru orice job publicat pe site, iar CV-ul dumneavoastra va putea fi vizualizat de Companiile, tertii sau persoanele care solicita LocalJobs acces la serviciul de cautare CV-uri in baza de date.

2. Inregistrarea CV-ului propriu in baza noastra de date fara selectarea optiunii „CV public” in contul dvs. de Candidat – aceasta inseamna ca CV-ul este inregistrat pe site, dvs. puteti aplica pentru orice job publicat pe site, insa CV-ul dumneavoastra nu va putea fi vizualizat decat de Companiile la ale caror anunturi de recrutare ati aplicat.

Pe cat posibil, incercam sa limitam accesul la baza noastra de date doar Companiilor, angajatorilor, firmelor de resurse umane, managerilor de personal, specialistilor in resurse umane si agentiilor/institutiilor de securitate nationala dar nu garantam ca alti terti nu pot avea acces la baza noastra de date. LocalJobs nu isi asuma responsabilitatea asupra utilizarii CV-urilor de terte parti care au accesat aceste CV-uri cat timp sunt in baza noastra de date.

Unele companii care isi publica anunturile de recrutare prin intermediul LocalJobs, pot sa prezinte o realitate inselatoare, incompleta, incorecta sau agresiv orientata spre alte categorii sociale. Desi prezentele reguli impun corectitudine din partea companiilor/ angajatorilor, nu toti utilizatorii inteleg sa respecte aceste reguli. Va recomandam deci sa discerneti inainte de a aplica la orice anunt de recrutare, de a utiliza informatia cuprinsa in aceste anunturi sau inainte de a participa la interviuri daca sunteti contactat, de a va angaja sau de a realiza o investitie sau orice alta actiune care implica folosirea de fonduri sau resurse proprii sau ale unor terti. Va rugam sa ne contactati de urgenta la adresa de email contact@LocalJobs.ro in situatia in care aflati de existenta unor astfel de anunturi.

Utilizatori Companii


LocalJobs va asigura accesul pe baza de user si parola la contul dumneavoastra creat pe site-ul www.LocalJobs.ro. Prin intermediul LocalJobs, puteti publica anunturi de recrutare de personal (joburi) si puteti selecta candidati in vederea angajarii in cadrul organizatiei dumneavoastra, prin publicarea un anunt de recrutare (job). Dupa inregistrarea pe site, in Meniul Companii, editati anuntul de recrutare (jobul) si publicati-l pe site. In functie de optiunile dvs. de achizitie, Jobul este vizibil pe site (on-line) pentru o perioada de 30 de zile calendaristice – imediat, in cazul anunturilor gratuite sau dupa confirmarea platii in cazul anunturilor promovate. In plus, jobul publicat de dumneavoastra este trimis prin e-mail tuturor candidatilor inscrisi in baza noastra de date, care corespund profilului jobului.

In acest caz, acceptati si sunteti de acord cu faptul ca veti respecta regula bunei credinte atunci cand concepeti si publicati anuntul de recrutare. Astfel, va obligati sa nu publicati anunturi incomplete, incorecte, indecente, sa nu conditionati ulterior selectia candidatilor decat de acele reguli prezentate in cadrul anuntului de recrutare publicat pe LocalJobs, etc. In situatia in care nu veti respecta aceste reguli, intelegeti si sunteti de acord cu faptul ca LocalJobs are dreptul de a restrictiona accesul la serviciile sale acelor utilizatori care incalca prevederile prezentului acord. 

In toate cazurile intelegeti si sunteti de acord cu faptul ca nu veti folosi datele cuprinse in CV-urile candidatilor decat pentru scopul unic de recrutare de personal pentru compania care a publicat anuntul de recrutare.

Unii candidati care au ales sa isi introduca CV-ul in baza de date a LocalJobs pot intelege sa prezinte o realitate inselatoare, incompleta, incorecta sau agresiv orientata spre alte categorii sociale. Desi prezentele reguli impun corectitudine din partea Candidatilor, nu toti utilizatorii inteleg sa respecte aceste reguli. Va recomandam deci sa discerneti inainte de a utiliza informatia cuprinsa in aceste CV-uri sau inainte de a contacta orice Candidat, de a face o angajare sau de a realiza o investitie sau orice alta actiune care implica folosirea de fonduri sau resurse proprii sau ale unor terti. Va rugam sa ne contactati de urgenta la adresa de email contact@LocalJobs.ro in situatia in care aflati de existenta unor astfel de CV-uri.

Protectie contului de utilizator (Candidat sau Companie)


Accesul dvs. la anumite servicii si informatii din cadrul LocalJobs este protejat de o parola. Va recomandam sa nu dezvaluiti nimanui aceasta parola. LocalJobs nu va cere niciodata parola conturilor dvs in mesaje sau telefoane nesolicitate. Va sfatuim deci sa nu dezvaluiti aceasta parola persoanelor care va cer acest lucru. Mai mult, daca este posibil, trebuie sa va amintiti sa semnati Logout / Iesire din contul dvs. de utilizator al LocalJobs, la sfarsitul fiecarei sesiuni de utilizare. Va sfatuim de asemenea sa inchideti fereastra browserului in care ati lucrat la sfarsitul navigarii dvs. in LocalJobs.

Aceste recomandari sunt destinate sa previna accesul persoanelor neautorizate la informatiile dvs. personale sau la corespondenta dvs. atunci cand lucrati intr-o retea de computere aflata intr-un loc public. (de ex. Internet Cafe-uri).

Din pacate, nici o transmisie de date prin intemediul internetului nu poate fi garantata a fi 100% sigura. In consecinta, in ciuda eforturilor noastre de a va proteja informatia personala, LocalJobs nu poate asigura sau garanta securitatea informatiilor transmise de dvs. catre noi, catre si de la serviciile noastre online sau produsele noastre. Va avertizam asadar ca orice informatie trimisa catre noi se va face pe propriu dvs. risc. Fiecare inregistrare se face pentru un singur utilizator. Este interzisa partajarea datelor de acces (e-mail si parola) in contul LocalJobs. LocalJobs nu permite accesul mai multor utilizatori sau accesul unei retele la Continutul sau. In situatia in care se descopera accese de acest gen, LocalJobs isi rezerva dreptul de a anula sau a suspenda accesul dvs. la Continutul sau.

VII. Acord de confidentialitate

Informatia pe care o furnizati despre dvs. catre LocalJobs va fi utilizata doar in concordanta cu termenii Acordului de confidentialitate al LocalJobs.

VIII. Publicarea CV-urilor si a anunturilor de recrutare (joburilor) prin intermediul LocalJobs

LocalJobs va poate pune la dispozitie platforme de comunicare intre dvs. si ceilalti utilizatori (CV-uri, Anunturi recrutare, etc,), denumite in continuare "Mesaje". In ideea in care LocalJobs nu poate si nici nu este interesat de filtrarea CV-urilor ori anunturilor postate sau trimise de utilizatorii sai prin intermediul acestor platforme de comunicare, ne rezervam dreptul (care poate fi exercitat la momentul ales de noi si fara o notificare prealabila), de a sterge, muta sau edita aceste mesaje sau de a restrictiona accesul unora dintre utilizatori la una dintre platformele sale de comunicare. Aceste masuri pot fi luate ca urmare a nerespectarii de catre utilizatori a prevederilor legale sau a termenilor si conditiilor de utilizare a site-ului.

Dvs. sunteti singurul responsabil pentru continutul mesajelor dvs. Pentru aceasta, trebuie sa stiti ca postarea sau transmiterea de mesaje prin intermediul platformelor de comunicare puse la dispozitie de LocalJobs este supusa urmatoarelor limitari:

- Anunturile publicate trebuie sa fie complete, continand toate informatiile sau conditiile aflate in legatura cu anuntul.
- Nu puteti publica, transmite sau face referire la orice tip de mesaj care poate contine o forma unanim recunoscuta in societate ca fiind "publicitate" la diverse categorii de bunuri si servicii.
- Nu puteti publica, transmite sau face referire utilizatorilor sau membrilor LocalJobs nici un fel de mesaj comercial nesolicitat, indiferent ca aceasta trimitere se face sau nu prin intermediul sistemelor de comunicatie puse la dispozitie de LocalJobs sau prin intermediul altor mijloace de comunicatie.
- Nu puteti publica, transmite sau face referire in nici un fel la mesaje care contin recomandari de a cumpara sau de a nu cumpara un anumit produs sau serviciu. De asemenea, nu puteti publica sau face referire in nici un fel la mesaje care contin informatii confidentiale, indiferent ca acestea sunt sau nu prevazute cu mentiunea "confidential" sau cu orice alta mentiune de acest gen, sau la mesaje care au rolul de a afecta pretul, imaginea sau valoarea de piata a unui produs sau serviciu.
- Nu puteti publica, transmite sau face referire in nici un fel la mesaje care contin texte ilegale, amenintatoare, abuzive, indecente, discriminatorii sau care incalca in orice fel drepturi ale tertilor sau prevederi legale.
- Nu puteti publica, transmite sau face referire in nici un fel la mesaje care contin virusi sau orice alte secvente de cod care se dovedesc a fi distructive sau care pot intrerupe, elimina sau limita functionalitatea LocalJobs sau a oricaror alte sisteme informatice (hardware sau software).
- Nu puteti colecta in nici un fel informatie identificabila personal de la utilizatorii sau membri LocalJobs, decat cu scopul unic si direct de a recruta personal pentru compania dumneavoastra.
- Nu puteti restrictiona sau elimina accesul unor alti utilizatori la platformele de comunicare puse la dispozitie de LocalJobs.
- Nu puteti publica, transmite sau face referire in nici un fel la mesaje a caror sursa este ascunsa.
- Nu puteti publica, transmite sau face referire la nici un fel de "joc piramidal" sau orice alta activitate menita a insela increderea unor alte persoane, precum si orice activitati similare unor fapte in privinta carora s-a probat in trecut potentialul infractional ori potentialul de a insela increderea unui utilizator normal al serviciilor LocalJobs.

In plus:
- acceptati si sunteti de acord cu faptul ca veti respecta regula bunei credinte atunci cand concepeti si publicati anunturi de recrutare. Astfel, va obligati sa nu publicati anunturi incomplete, incorecte, sa nu conditionati ulterior selectia candidatilor decat de acele reguli prezentate in anuntul de recrutare publicat in LocalJobs, etc. In situatia in care nu veti respecta aceste reguli, intelegeti si sunteti de acord cu faptul ca LocalJobs are dreptul de a restrictiona accesul la serviciile sale acelor utilizatori care incalca prevederile prezentului acord.
- acceptati si sunteti de acord sa nu publicati anunturi de recrutare repetitive, identice ca titlu/ continut/ perioada de valabilitate, utilizand acelasi cont de utilizator. In situatia in care nu veti respecta aceasta regula, intelegeti si sunteti de acord cu faptul ca LocalJobs are dreptul de a sterge din baza de date copiile anuntului de recrutare original si chiar de a limita accesul la serviciile sale acelor utilizatori care incalca aceasta prevedere.

Prin transmiterea mesajelor dvs. catre sau prin intermediul oricarui mijloc de comunicatie sunteti de acord ca dumneavoastra sunteti singurul responsabil si veti despagubi LocalJobs pentru orice paguba, costuri sau limitari de profit care apar ca urmare a postarii, transmiterii sau referintei de catre dvs. a unor mesaje al caror continut incalca prevederile limitarilor de la paragraful precedent.

Unii utilizatori pot sa incalce regulile statuate in acest acord, si, drept urmare, unele dintre mesajele publicate pot prezenta o realitate inselatoare, incompleta, incorecta sau agresiv orientata spre alte categorii sociale. Va recomandam deci sa discerneti inainte de a folosi informatia cuprinsa in aceste mesaje pentru a face o investitie sau orice alta actiune care implica folosirea de fonduri sau resurse proprii sau alte unor terti. Imaginea prezentata de mesajele publicate poate fi uneori diferita de realitate. Va rugam sa ne contactati de urgenta la adresa de email contact@LocalJobs.ro in situatia in care aflati de existenta unor astfel de mesaje.

IX. Important !

Desi urmarim constant calitatea si corectitudinea mesajelor publicate in cadrul site-ului, LocalJobs nu poate garanta, expres sau implicit, in privinta continutului sau, a caracterului corect, complet si actual al informatiilor prezentate in anunturile de recrutare postate de companii sau/ si in CV-urile candidatilor, a software-ului ori a produselor si serviciilor publicate sau promovate sub egida sa. LocalJobs nu isi asuma raspunderea, in nici o situatie, pentru nici o dauna, pricinuita direct sau indirect, pentru nici o lipsa de profit directa sau indirecta (incluzand, dar fara a se limita la aceasta enumerare: daune pentru pierderea profitului, intreruperea unor afaceri, sau alte daune pecuniare), suferite ca urmare a utilizarii sau a intreruperii utilizarii ori a lipsei regularitatii informatiilor si serviciilor furnizate de LocalJobs.

LocalJobs nu garanteaza acuratetea, corectitudinea sau caracterul actual al informatiilor ori serviciilor furnizate de LocalJobs. De asemenea, LocalJobs nu garanteaza faptul ca sistemele informatice sau programele folosite de LocalJobs pentru afisarea sau transmiterea informatiei pe LocalJobs sau in orice alta forma nu contin virusi ori alte secvente distructive de cod sau alte proprietati distructive.
Sunteti de acord sa exonerati de raspundere LocalJobs pentru orice actiuni judiciare sau extrajudiciare si sa acoperiti cheltuielile de judecata si orice alte cheltuieli care ar putea sa apara ca urmare a incalcarii de catre dvs. a clauzelor prezentului contract.

X. Forta Majora

LocalJobs si in general, furnizorii de informatie catre LocalJobs nu pot fi facuti responsabili pentru nici o intarziere sau eroare in continutul furnizat, rezultand direct sau indirect din cauze care nu depind de vointa LocalJobs. Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare al echipamentului tehnic utilizat de LocalJobs, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele LocalJobs, erorile de operare, etc.

XI. Diverse

Schimbarea termenilor prezentului acord
LocalJobs este indreptatit, fara notificare si fara indeplinirea unor alte formalitati, sa schimbe termenii prezentului acord. Va recomandam sa recititi acest document cu periodicitate, astfel incat sa fiti la curent cu toate modificarile aduse acestuia. Accesul in LocalJobs si folosirea serviciilor noastre implica faptul ca v-ati dat acordul asupra noilor termeni ai prezentului acord.

De asemenea, unele servicii oferite de LocalJobs pot face obiectul unor termeni diferiti, care vor fi afisati in cazul fiecarui astfel de serviciu, la loc vizibil, putand fi accesati inainte de folosirea serviciului.

Publicitatea si continutul furnizat de terti
Parti ale continutului inclus in LocalJobs pot sa fie furnizate de terti cu care LocalJobs are incheiate contracte. De asemenea, in interiorul continutului LocalJobs pot fi incluse sectiuni publicitare in care se vor afisa mesaje publicitare ale unor terti. LocalJobs nu este responsabil in nici o masura asupra continutului furnizat de terti, indiferent ca acesta este publicitar sau nu. De asemenea, LocalJobs nu este responsabil asupra continutului paginilor la care se face trimitere din interiorul sau.

Notificari
Orice notificare catre LocalJobs trebuie trimisa in scris, prin intermediul postei sau al faxului, la adresa mentionata in prezentul document sau prin email la adresa contact@LocalJobs.ro

XII. Legea care guverneaza acordul

Drepturile si obligatiile partilor, impuse de prezentul acord, precum si toate efectele juridice pe care le produce prezentul acord vor fi interpretate si guvernate de legea romana in vigoare. Orice litigiu care are ca obiect acest acord va fi adus spre solutionare in fata instantelor romanesti.

Va multumim.